Hoe kan een mens zijn hart op zo`n waanzinnige manier aan een hond verpanden? Een ding is zeker: liefde op het eerste gezicht bestaat!!!

Na onze eerste kennismaking met een Witte Herder, in een tijdschrift, stond voor ons beiden een ding vast: dit is het! En na het eerste echte contact was er voor ons echt geen weg meer terug. Inmiddels zijn we al weer heel wat jaren met dit prachtige ras bezig. Met een resultaat waar we bijzonder trots op zijn. Want zowel op show gebied als voor het "gewone" gezin hebben we steeds honden kunnen afleveren die voldoen aan de eisen die de nieuwe eigenaar aan zijn kersverse gezinslid stelt.

Eén van de belangrijkste redenen hiervoor is dat we primair op karakter fokken. Onze stelregel is dat ook een kampioenshond met een onbetrouwbaar karakter gewoon een rothond is. Daarom is het bij ons niet of - of, maar en - en. Dus een goed karakter en een oogverblindende schoonheid.

 

Wij fokken ook regelmatig honden voor de

blinde geleide school en als hulphond, bij deze honden is het karakter natuurlijk ook superbelangrijk.

Uiteraard volgen wij de richtlijnen van de erkende rasvereniging voor wat betreft de erfelijke gezondheidsproblemen en gebruiken wij alleen honden die officieel zijn goedgekeurd door de rasvereniging. Hierop geven wij ook de gebruikelijke garantie.

Inmiddels kunt u de Witjes uit onze kennel en vrienden van onze kennel over de hele wereld tegenkomen. O.a. in België, Groot-Brittannië, Portugal, Spanje, Tsjechië, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Zweden, Frankrijk, Griekenland, Zuid-Afrika, Curaçao, Amerika, Brazilië, Nieuw-Zeeland, Rusland, Denemarken, Estland, Polen en Finland.

Echt waar, wij zijn beretrots op onze honden. Wij kunnen het ons ook niet voorstellen dat er iemand op de wereld is die niet onder de indruk raakt van dit toch wel zeer bijzondere ras, dat bijna, door kortzichtigheid van alweer de mens, voor altijd verloren was gegaan. Gelukkig zijn er mensen die zich, net als wij, graag inzetten om de toekomst van ONZE WITTE veilig te stellen. Dit is echter een langzaam en moeizaam proces, maar vooral erg dankbaar. Misschien klinkt dit voor een buitenstaander een beetje erg romantisch, maar dan moet je maar eens bij ons komen kijken.

White Swiss Shepherd Dog/Berger Blanc Suisse: " De Zwitserse Witte Herder"

Foto: Ria van Middelaar

Caltha Neta of the Heart of Lothian

NJK, res Bis HvhJ’07, 1e BIG HvhJ’08, CW ’07, JHDW ’07, etc.

Foto: Nancy van Straten